Propspeed LARGE kit

Premaz na silikonskoj bazi za proplere i osovine propelera. Realiziran od strane novozelandskog Oceanmax-a garantira: - smanjenje potrošnje; - duže trajanje od klasičnih antivegetativnih premaza i biocida; - veću garancija prijanjanja; - zaštitu na svim metalima od galvanskih struja.
KIT 200 ili 500 sadrže: - bazni primer od 96 ili 240 ml; - utvrđivač za primer od 24 ili 60 ml; - prozirni premaz od 80 ili 200 ml; - Propclean Wipe (vlažna salveta za čišćenje); - Propprep Wipe (vlažna salveta za pripremu); - detaljna uputstva za upotrebu.

> Više podataka

PROP-SPEED -LKIT
Propspeed LARGE kit
Na upit
Prodajni uvjeti vrijede samo za kupnju preko web shopa.
Na skladištu. Isporuka odmah
PROP-SPEED -MKIT
Medium kit
Na upit
Prodajni uvjeti vrijede samo za kupnju preko web shopa.
Na skladištu. Isporuka odmah
PROP-SPEED -SKIT
Small kit
Na upit
Prodajni uvjeti vrijede samo za kupnju preko web shopa.
Provjeriti dostupnost

Slični artikli

Opširnije o proizvodu

Propspeed

Neotrovan premaz za zaštitu propelera, osovina i nosača osovina od obraštanja 

Propspeed sprječava prianjanje morskih organizama na metalne površine ispod vodne linije. Propspeed je učinkovit zato što je gladak, a ne zato što je otrovan. Propspeed je rješenje problema koji godinama muči vlasnike i kapetane plovila. 

Djelovanje:
- Poboljšava performanse plovila
- Povećava učinkovito iskorištavanje goriva
- Smanjuje troškove održavanja
- Lako se nanosi
- Nevjerojatno je učinkovit
- Djeluje dugotrajno

Ograničenja: 
-Propspeed premazni sustav se ne preporučuje i nije odobren za uporabu u akvakulturi te ne smije doći u dodir s prehrambenim proizvodima

Područja primjene:
- Propeleri
- Osovine
- Krmene noge
- Volvo IPS pogoni
- Pramčani propeleri
- Kormila
- Stabilizatori
- Vanjski izmjenjivači topline

FAQ:
-  Može li se Propspeed koristiti na nehrđajućem čeliku  - DA, temeljni premaz za impregnaciju i ohrapavljenje (etching   primer) dobro prianja na pripremljenu površinu od nehrđajućeg čelika
- Može li se Propspeed koristiti na krmenim nogama koje su lakirane prahom - DA, lagano izbrusite krmenu nogu i izravno nanesite prozirni premaz; nanošenje temeljnog premaza nije potrebno
- Nakon koliko vremena mogu ponovo porinuti brod - Za ponovno porinuće potrebno je pričekati najmanje 8 sati
- Koliko dugo djeluje premaz  - Ako se ispravno nanese, premaz u pravilu traje 12 mjeseci, nema elektrolize niti mehaničkih oštećenja
- Hoće li proizvod djelovati u mojoj zemlji  - Propspeed premaz djeluje jednako izvrsno svugdje u svijetu
Propspeed  je premazni sustav osmišljen i dokazan u sprječavanju prianjanja morskih organizama na metalne površine ispod vodne linije. Propspeed djeluje zato što je gladak, a ne zato što je otrovan. 

 1 Priprema površine je od ključne važnosti kod primjene bilo kojeg premaznog sustava  i ne možemo dovoljno naglasiti koliko je ona važna za produljeno djelovanje proizvoda  i ukupne performanse.
2 Temeljni premaz za impregnaciju i ohrapavljenje podloge je dvokomponentni premaz s izvrsnom moći prianjanja na problematičnim površinama poput bronce, aluminija i nehrđajućeg čelika.
3 Prozirni premaz je silikonski neobraštajući premaz s dokazanom učinkovitošću u    morskom okolišu diljem svijeta.
4 Propprep maramica je maramica koja sadrži posebno sredstvo za čišćenje i pripremu   površine metala koje pojačava moć prianjanja temeljnog sloja. Propprep maramice    posebno su neophodne kod čišćenja novih propelera.
5  Maramica s denaturiranim alkoholom je maramica koja sadrži denaturirani alkohol i   mora se koristiti za čišćenje. 

Ograničenja Propspeed sustava
Propspeed sustav razvijen je tijekom godina pokušaja i pogrešaka te je usavršen kako bi pružao iznimne performanse na plovilima diljem svijeta. Upute o pripremi površina i nanošenju proizvoda moraju se poštovati kako bi se osigurali zadovoljavajući rezultati. Pojednostavljivanje postupka može skratiti vrijeme djelovanja premaza. Propspeed smije nanositi samo stručno osposobljena osoba. Kao i kod svih ostalih premazanih sustava, vrijeme sušenja ovisi o uvjetima okolice te ih osoba koja nanosi Propspeed mora uzeti u obzir. Za vrijeme nanošenja premaza preporučujemo minimalnu temperaturu od 5˚C uz maksimalnu vlažnost zraka od 85%. Elektroliza plovila, pa čak i plovilo usidreno u blizini može skinuti premaz s pogonskog mehanizma. Susjedna plovila su češće pogođena u marinama koje nude priključak na struju od 400 V. Propspeed prozirni premaz je meki premaz koji lako može oštetiti mehanička abrazija, ribolovna oprema ili užad oko pogonskog mehanizma. Plovila koja se koriste u plitkim pjeskovitim područjima također su sklona mehaničkoj abraziji prozirnog premaza. Propspeed sustav se ne preporučuje niti je odobren za uporabu u akvakulturi te ne smije doći u dodir s prehrambenim proizvodima.

Obrasli pogonski mehanizam
Uklonite obrasle morske organizme mehaničkim struganjem ili struganjem u kombinaciji s brusilicom s finom brusnom pločom. Sve površine moraju biti izbrušene brusnim papirom/pločom zrnatosti 60-80. Isperite čistom vodom i temeljito obrišite površine maramicom s denaturiranim alkoholom. 

Uklanjanje starog Propspeed premaza 
Uklonite što je više moguće starog Propspeed premaza pomoću strugala za metal u kombinaciji s brusilicom s finom brusnom pločom. Očistite sve površine ksilolom ili acetonom kako biste bili sigurni da ste uklonili sav silikon, a zatim izbrusite površinu brusnim papirom/pločom zrnatosti 60-80. Isperite čistom vodom i temeljito obrišite površine maramicom s denaturiranim alkoholom. 

Novi propeleri
Nove propelere posebno je teško pripremiti za zaštitu od obraštanja zbog glatkoće i kemijske inertnosti površine. Nakon nekoliko mjeseci u vodi površina će oksidirati te će se moć prianjanja premaza uvelike povećati. Alternativno, uklonite sva vidljiva površinska ulja i masnoće maramicom s denaturiranim alkoholom. Sve površine treba izbrusiti brusnim papirom/pločom zrnatosti 60-80 te zatim obrisati Propprep maramicom prema uputama.

- Ne zaboravite ukloniti sve grudice s dna limenke temeljnog premaza i promiješati premaz sve dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Planirajte vrijeme rada tako da izbjegnete dulje stanke između nanošenja temeljnog i završnog premaza.
- Prije nanošenja prozirnog premaz, kistom uklonite nakupine ili kapanje temeljnog premaza.
- Montirajte sve pocinčane dijelove prije nanošenja Propspeed premaza.
- Propprep maramice ne sadrže inhibitore korozije te zato tretirane površine treba pobojati što je prije moguće nakon tretmana.
- Preporučujemo da jedna osoba nanosi temeljni premaz, a druga odmah za njom prozirni premaz. Kistom uklonite nakupine, kapanje i curenje premaza najkasnije 15 minuta nakon nanošenja.
- Nakon nanošenja prozirnog premaza pregledajte sva područja kako biste se uvjerili da niste propustili premazati koji dio, da nema praznina ili kapanja premaza. Kada se prozirni premaz osuši, površina će mu biti sjajna, na dodir će i dalje biti ljepljiv jer se neće osušiti do potpune tvrdoće.
-Minimalna temperatura za nanošenje je 5˚C, uz maksimalnu vlažnost zraka od 85%.
- Površina primjene 12 m2/l.
- Potrebna količina
• Osovine i dvostruki propeleri od 23”         komplet od 500 ml
• Osovine i dvostruki propeleri 24” -  42”    komplet od 1 litre 

Primjer:  Za brod od 18 m na kojemu se premazuju propeleri, osovine, nosači osovina, stabilizatori i kormila potrebna su 2 kompleta od jedne litre
Kako Propspeed djeluje?
Propspeedov jedinstven sustav protiv obraštanja stvara površinu koja sprječava trajno prianjanje morskih organizama. 

Koje su prednosti Propspeed  premaza?
Propspeed premaz spriječit će prianjanje morskih organizama na pogonski mehanizam plovila te će na taj način povećati brzinu vašeg plovila i smanjiti potrošnju goriva. 

Je li Propspeed siguran za okoliš?
Da. Propspeed ne sadrži kositar, bakar, biocide i pesticide. 

Je li Propspeed dobra vrijednost za uloženi novac?
Svakako! Vlasnici brodova već godinama traže premaz koji će čuvati pogonski mehanizam broda od prianjanja morskih organizama. Ne samo da Propspeed nudi rješenje toga problema već omogućuje veću brzinu i uštedu goriva u usporedbi s plovidbom s nezaštićenim pogonskim mehanizmom. 

Koliko dugo bi Propspeed trebao djelovati na mom plovilu?
Propspeed bi trebao djelovati najmanje godinu dana, no mnogi korisnici javljaju da traje i do dvije godine. 

Trebam li poduzeti nešto za održavanje Propspeed premaza?
Propspeed odlikuje jedinstven sustav protiv obraštanja koji se sam čisti. Međutim, prihvatljivo je ako vaš ronilac lagano prebriše Propspeed premaz neabrazivnom krpom.

Mogu li plovilo izvlačiti iz vode više puta bez ponovnog nanošenja Propspeeda?
 Da.  Propspeed podnosi višestruka izvlačenja i porinuća bez utjecaja na djelovanje. 

Tko bi trebao nanositi Propspeed na moje plovilo?
Preporučujemo da Propspeed na vaše plovilo nanosi stručno osposobljena osoba. 

Smijem li koristiti Propspeed na Kiwiprop propeleru?
Smijete. Priprema za nanošenje Propspeeda slična je pripremama za nanošenje na ostale vrste propelera, osim što u ovom slučaju nije potrebno nanositi temeljni premaz za impregnaciju i ohrapavljenje, već samo prozirni premaz nakon normalne pripreme. 

Mogu li nanositi Propspeed raspršivačem?
Ne preporučujemo raspršivanje gornjeg prozirnog premaza budući da se radi o proizvodu na bazi silikona koji lako može kontaminirati ostala plovila u marini ako se njime ne rukuje ispravno. 

Gdje mogu pronaći list sa sigurnosnim podacima i list s tehničkim podacima o Propspeed proizvodima?
Sve te podatke možete preuzeti ili ispisati s naše internetske stranice www.propspeed.com